Het vrachtwagen rijbewijs

Een vrachtwagen rijbewijs haal je bij Van Sprang & Tempo
Het vrachtwagen rijbewijs halen is een echte beroepsopleiding. Je leert een echt VAK en met je rijbewijs en je vakdiploma code 95 op je rijbewijs heb je voor de rest van je leven beroepspapieren op zak.

Net als de meeste beroepsopleidingen waar je een echt vak leert is ook de opleiding tot het halen van het vrachtwagen rijbewijs een niet te onderschatten opleiding. Je hebt echt een paar pittige theorievakken en je praktijkopleiding bestaat ook uit drie delen.

Medische keuring

Om het vrachtwagen rijbewijs te halen begin je met een medische keuring, dit kan bij een arts van ons of je kan zelf een ARBO arts opzoeken. Ben je goedgekeurd dan is de eerste stap naar het vrachtwagen rijbewijs gezet. Op naar de theorie voor het vrachtwagen rijbewijs

Theorielessen

Voor het vrachtwagen rijbewijs moet je drie theorie examens doen. RV1, V2C en V3C. Als je de theorievakken voor het vrachtwagen rijbewijs gehaald hebt, dan op naar de volgende stap voor het vrachtwagen rijbewijs. het praktijk gedeelte.

De praktijk

Van Sprang en Tempo geeft vrachtwagen rijlessen in modere leswagens voorzien van de laatste snufjes. Alle wagens zijn voorzien van semi-automaat.

Rijlessen in een van onze nieuwe les vrachtwagens, deze vrachtwagens voor het rijbewijs zijn allemaal semi-automaat.

Dat betekent dat je niet hoeft te schakelen maar wel kan schakelen. Je krijgt als je op een van deze vrachtwagens examen doet overigens gewoon het schakelrijbewijs voor de vrachtwagen.

Code 95

Naast het praktijkexamen moet je voor je vakdiploma code 95 ook nog twee praktijktoetsen afleggen. Een toets beladen en een toets manoeuvreren. Je krijgt voor deze toetsen les en deze lesdag wordt afgesloten met de officiële toets. Alles gehaald, dan kun je het rijbewijs gaan halen bij je gemeente. Je krijgt dan op je rijbewijs ook de code 95, waardoor je dan officieel beroepschauffeur bent met je groot rijbewijs. Dus kies bewust voor een goede opleiding naar je vrachtwagen rijbewijs. Kies voor de opleider met de grootste kans van slagen tegen de laagste kosten.

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.