VCA (Veiligheidscertificaat Aannemers)

Klassikale cursus BASIS VCA incl. examen € 208,50,- excl. BTW

In de bouw en industrie zijn de risico’s op ongevallen groot. Daarom eisen steeds meer opdrachtgevers dat álle operationeel medewerkers op de werkplaats persoonlijk VCA-gecertificeerd zijn. Dat geldt dus niet alleen voor constructie- of onderhoudsmedewerkers, maar ook voor transportmedewerkers. Als je dit certificaat hebt behaald, ben je op de hoogte van de risico’s en veiligheidsvoorschriften in deze sector.

Voordelige VCA

Bij Van Sprang & Tempo kun je snel en voordelig je VCA-certificaat halen. De cursus duurt één dag en je doet aansluitend examen. Je kunt er ook voor kiezen de cursus in twee dagen te doen. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

VCA Noord-Holland

We leiden (transport)professionals op uit heel Noord-Holland, maar voornamelijk uit de regio Haarlem, Amsterdam, Schiphol. De VCA-cursus wordt gegeven op onze vestiging in Hoofddorp.

Code 95

Het VCA-certificaat telt mee als nascholing voor het behouden van Code 95, vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs.

Basisveiligheid (VCA) € 208,50 excl. btw en Vol VCA

Daar waar gewerkt wordt is het risico dat er een ongeval kan plaatsvinden altijd aanwezig. Het doel van deze cursus is het doeltreffend opleiden met betrekking tot de veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers alsmede het bevorderen van bewust en veilig werken. Meldt u daarom nu aan!

Wat is het?

Bij uitoefening van het werk wordt altijd gebruik gemaakt van allerlei gereedschappen, machines en andere hulpmiddelen. De opleiding Basisveiligheid (VCA) richt zich op het veilig werken binnen deze omstandigheden en bediend daarmee een zeer brede groep van werknemers.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. De deelnemer dient de Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen.

VCA  is een succesvolle opmars begonnen in een groot aantal sectoren zoals de bouw, transportsector, metaal en groensector. VCA staat voor: Veiligheid Checklist Aannemers. VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Steeds meer bedrijven eisen dan ook van hun werknemers, onderaannemers en inleenkrachten dat zij een persoonlijk VCA certificaat (diploma) hebben.  Goede opleidingen en gedegen instructies zijn van groot belang bij het voorkomen van ongevallen en incidenten.

Opdrachtgevers in de industrie en bouwnijverheid eisen vaak van bedrijven die werkzaamheden uitvoeren dat zij VCA-gecertificeerd zijn. Een vereiste voor het VCA-certificaat is dat alle operationele medewerkers over een diploma Basisveiligheid VCA beschikken. U toont hiermee aan goed op de hoogte te zijn van risico’s en voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Voor wie?

De basiscursus VCA is bedoeld voor medewerkers van dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie, service- en storingsmonteurs die bij externe bedrijven hun werkzaamheden uitvoeren en medewerkers die zich met Arbo-wetgeving bezig houden. U wordt opgeleid op het niveau Check. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!