CCV ERKEND

Heftruck opleiding

Werk je in de logistiek? Dan heb je misschien een heftruck-certificaat nodig. Bij Van Sprang & Tempo bieden we heftruck-cursussen die je voorbereiden om veilig te werken in magazijnen en op werkterreinen. Afhankelijk van jouw ervaring, kun je de heftruck-opleiding al binnen één dag voltooien!

Als een CCV-erkende opleider garanderen we dat onze heftruck-cursussen voldoen aan de hoogste standaarden voor veiligheid en kwaliteit. Deze erkenning betekent dat je na het succesvol afronden van de cursus niet alleen beschikt over de nodige vaardigheden om veilig en efficiënt te werken, maar ook over een certificaat dat erkend wordt in de gehele logistieke sector. Meld je vandaag nog aan voor onze heftruck-opleiding!

Haal je heftruck-certificaat bij Van Sprang & Tempo

Bij Van Sprang & Tempo leer je om veilig en zelfverzekerd aan de slag te gaan met een heftruck of reachtruck. Onze opleiding zet vol in op het bewust en veilig werken met deze voertuigen, helemaal volgens de veiligheidsrichtlijnen van het AI-14. Zo heb je straks niet alleen je heftruck-rijbewijs, maar ben je ook écht bekwaam.

Wil je jouw heftruck-certificaat halen? Neem contact op via info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08. Bij Van Sprang & Tempo staan we klaar om je te begeleiden bij het behalen van je heftruck-rijbewijs.

Inhoud van de heftruck-cursus

Onze heftruck-cursus biedt een programma op maat voor zowel de incidentele als de beroepsmatige heftruckchauffeur. De cursus duurt 1 tot 3 dagen voor incidentele chauffeurs en 4 tot 5 dagen voor beroepsmatige chauffeurs, waarbij we zorgen voor een perfecte balans tussen theorie en praktijk.

De opleiding heftruckchauffeur vindt plaats tussen 8.00 en 16.00 uur vanuit onze locatie in Nieuw-Vennep. De heftruck-cursus heeft de volgende onderdelen:

  • Veiligheid
  • Vakkennis
  • Efficiënt sturen
  • Lastbehandeling
  • Arbo

Theorie van de heftruck-opleiding

In het theoretische deel van onze heftruck-opleiding leggen we de basis voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Hier draait alles om kennis en begrip. Veiligheid staat voorop, waarbij we de richtlijnen van AI-14 grondig behandelen. Je leert alles over de veiligheidsaspecten die komen kijken bij het werken met een heftruck. We duiken ook in de theoretische kennis: van stapelmiddelen en opslagmethoden tot de cruciale principes van stabiliteit. Zo zorgen we ervoor dat je niet alleen weet hoe je moet handelen, maar ook begrijpt waarom.

Praktijk van de heftruck-opleiding

In het praktijkgedeelte van de opleiding brengen we de theorie tot leven met praktische vaardigheden. We beginnen met een grondige inspectie van de heftruck, omdat je moet weten hoe je jouw werktuig controleert op veiligheid voordat je begint. Daarna focussen we op efficiënt sturen. We oefenen in verschillende situaties, zodat je leert manoeuvreren als de beste, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Lastbehandeling is een ander onderdeel van de praktijk: correct laden en lossen, met aandacht voor de balans en stabiliteit van je lading. Ook behandelen we de algemene veiligheid. Met onze hands-on aanpak ben je klaar om veilig en zelfverzekerd aan de slag te gaan!

Voor wie is de heftruck-cursus?

De heftruck-cursus is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig een heftruck moet bedienen. Of je nu een ervaren operator bent en je je vaardigheden wil aanscherpen, of een beginner die voor het eerst een heftruck gaat besturen. Het behalen van het heftruck-rijbewijs is een waardevolle aanvulling op je professionele kwalificaties. Bovendien is in veel gevallen een heftruckcertificaat verplicht in de logistieke of industriële sector.

Een heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na die periode moet je je heftruckcertificaat verlengen om je kennis fris te houden en de veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Wat kost de heftruck-opleiding?

Investeren in je toekomst en veiligheid op de werkvloer hoeft niet duur te zijn. Bij Van Sprang & Tempo bieden we onze heftruck-opleiding aan voor slechts € 177,50 per dag, exclusief btw. Bij ons kun je bij profiteren van de mogelijkheid om subsidies aan te vragen, zoals SOOB, wat de kosten voor jou of je werkgever aanzienlijk kan verlagen. Deze financiële ondersteuning maakt het nog toegankelijker om je heftruck-certificaat te behalen of te vernieuwen, waardoor je je vaardigheden kunt uitbreiden zonder dat dit ten koste gaat van je portemonnee. Kies voor Van Sprang & Tempo en investeer slim in je professionele ontwikkeling!

De heftruck-opleiding in 1 dag

Wil je snel en efficiënt je heftruck-rijbewijs halen of vernieuwen? Onze heftruck-opleiding in 1 dag is ideaal voor iedereen met enige ervaring met rijden met een heftruck. Of je nu je vaardigheden wilt opfrissen of je huidige certificaat is verlopen, deze versnelde cursus biedt je de kans om binnen slechts één werkdag weer volledig gecertificeerd te zijn.

Tijdens deze intensieve dag komt zowel de theoretische als praktische kennis aan bod, met een focus op veiligheid, efficiëntie en de laatste Arbo-richtlijnen. Aan het einde van de dag ben je niet alleen bijgeschoold en up-to-date met de huidige normen, maar heb je ook je heftruck-certificaat direct in handen. Dit is jouw kans om je waarde op de arbeidsmarkt te verhogen en je inzetbaarheid te vergroten. Meld je vandaag nog aan voor de heftruck-opleiding in 1 dag en zet de volgende stap in je professionele carrière!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!