Vrachtwagen rijbewijs Haarlem

Grootrijbewijs, chauffeursdiploma, vrachtautorijbewijs. Hoe je het ook noemt,
je moet ervoor bij Van Sprang & Tempo in Haarlem zijn. Wij bieden goedkope vrachtwagenrijles, maar we leveren wèl kwaliteit. Onze enthousiaste en vakbekwame instructeurs helpen je snel en voordelig aan dit rijbewijs C. Je kunt kiezen voor een compleet vrachtwagenrijlespakket of losse lessen.

Vrachtwagentheorieles

Om aan de praktijklessen te mogen beginnen, moet je eerst je vrachtwagentheorie-examen halen. In deze theorielessen komen verkeerskennis, maar ook autotechniek en vervoersadministratie aan bod.

Vrachtwagenpraktijkles

De opleiding start met een screentest van twee uur. De instructeur stelt jouw rijvaardigheidsniveau en leersnelheid vast. Vervolgens krijg je advies over het pakket dat het best aansluit bij jouw rijvaardigheid. Tijdens de praktijkles rijd je in drie verschillende DAF-trucs. Je oefent op een besloten oefenterrein, waar ook het CBR-examen wordt afgenomen.

Medische keuring

Om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden, gelden enkele voorwaarden: je bent al in het bezit van het rijbewijs B, je bent minimaal 20 jaar en je doorstaat de bijbehorende medische keuring.

Code 95

Vrachtwagenchauffeurs krijgen tegenwoordig code 95 in het rijbewijs. Dit betekent dat je vakbekwaam bent voor vijf jaar. Daarna is nascholing vereist. Meer informatie? (doorlink naar Code 95)

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!