Code 95 Haarlem

Iedere beroepschauffeur die woont en werkt in Europa is verplicht nascholing te volgen om de Code 95 in het rijbewijs te behouden. Dit is vastgesteld in de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid. Deze verplichting is er niet voor niets. Nascholing zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld minder verkeersslachtoffers vallen. Maar ook dat er minder Co2 wordt uitgestoten en dat de status van de beroepschauffeur is verbeterd.

CCV-gecertificeerd

Van buschauffeur tot vrachtwagenchauffeur. Wie een rijbewijs in de categorie C of D haalt, krijgt een code 95 in het rijbewijs. Achter deze code staat een datum. Vanaf die datum ben je vijf jaar vakbekwaam. Je bent verplicht om voor einde van die datum ten minste 35 uur nascholing te volgen. Voldoe je hier niet aan, dan verloopt je rijbewijs C of D. Je mag zelf bepalen welke cursus je wilt volgen, zolang de cursus maar CCV-gecertificeerd is.

Nascholing Haarlem

Veel beroepschauffeurs uit de regio Haarlem halen hun nascholingsverplichting voor code 95 bij Van Sprang & Tempo. Wij hebben een uitgebreid cursusaanbod op het gebied van veiligheid, gezondheid of milieu. Veel van onze cursisten kiezen bijvoorbeeld voor ARD Tank, VCA of BHV.

In één week code 95 compleet

Bij Van Sprang kun je ook een weekcursus Code 95 volgen. Het cursuspakket bestaat uit verschillende theorieopleidingen en praktijkopleidingen, zoals Digitale Tachograaf, Lading Zekeren of Het Nieuwe Rijden. Met deze weekcursus heb je in één klap je verplichte 35 uur binnen. Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketen. De kosten voor deze complete nascholing Code 95 bedragen € 795,- excl. btw.

Voor wie?

Code 95 geldt voor alle chauffeurs die het rijbewijs D hebben behaald na 10 september 2008 en rijbewijs C na 10 september 2009. Voor vrijstellingen en uitzonderingen kijk hier.

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!