de van Sprang en Tempo

Taxi-opleiding

Wil je aan de slag als professioneel taxichauffeur? Kies voor Van Sprang & Tempo, dé opleider met jarenlange ervaring in het opleiden van professionele chauffeurs.

Met onze taxichauffeur-opleiding bieden we je niet alleen de kennis en vaardigheden die je nodig hebt, maar ook de zekerheid van een erkende kwalificatie. Onze gekwalificeerde instructeurs en uitgebreide leermiddelen zorgen ervoor dat je perfect voorbereid bent op je carrière op de weg.

Klaar om te starten? Neem vandaag nog de stap naar een nieuwe toekomst en meld je aan voor onze taxi-opleiding!

De taxichauffeur-opleiding bij Van Sprang & Tempo

Het beroep taxichauffeur is meer dan simpelweg van punt A naar punt B rijden in een mooie auto. Het vereist een stevige dosis kennis. Bijvoorbeeld van (verkeers)wet- en regelgeving, maar ook van het Nederlandse wegennet en over hoe zaken binnen een taxibedrijf worden geadministreerd.

Daarnaast heb je de juiste sociale vaardigheden nodig. Het is belangrijk dat je weet hoe je moet handelen bij verkeersongevallen, hoe je moet omgaan met verschillende soorten klanten en hoe je moet reageren in conflictsituaties. Met zowel theorie- als praktijklessen zorgen we ervoor dat je volledig voorbereid bent op de uitdagingen die het beroep met zich meebrengt.

Taxipas halen met onze taxi-opleding

Bij Van Sprang & Tempo helpen we je graag bij het behalen van je taxipas. Met de taxipas, ook wel chauffeurskaart genoemd, toon je aan dat je voldoet aan alle vereisten en normen om veilig en professioneel taxivervoer te bieden. Zo vertrouwen klanten op de zekerheid dat ze bij een erkende chauffeur in de auto zitten. De chauffeurskaart moet daarom altijd goed zichtbaar in de taxi zijn bevestigd en is verplicht voor iedere taxichauffeur.

Wil je jouw taxipas halen? Start direct met onze taxichauffeur-opleiding. Neem contact op via info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden naar jouw succes als gecertificeerd taxichauffeur.

Inhoud van de taxi-opleiding

De taxi-opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de opleiding behandelen we diverse onderdelen die nodig zijn om als erkend taxichauffeur aan de slag te gaan. Onder andere de volgende onderdelen komen aan bod:

  • Verkeerswetgeving
  • Wet- en regelgeving in de taxibranche
  • Administratie en documenten
  • Verantwoorde en veilige verkeersdeelname

Onze opleiding biedt niet alleen een goede voorbereiding op de examens, maar ook de juiste handvatten om je te ontwikkelen tot een bekwame en verantwoordelijke chauffeur op de weg.

Theorie-examen

Na het afronden van onze opleiding taxichauffeur leg je het theorie-examen af. Dit examen bestaat uit 40 vragen: 30 standaard meerkeuzevragen, plus 2 cases die elk bestaan uit 5 vragen. Het toetst je kennis van de wet- en regelgeving, je houding en gedrag, en hoe je communiceert met passagiers en hulpdiensten.

Op de dag van je examen neem je twee dingen mee: je geldige identiteitsbewijs en de reserveringsbevestiging van je examen. Op die bevestiging vind je jouw unieke reserveringsnummer, dat je nodig hebt om je aan te melden.

Praktijkexamen

Ben je geslaagd voor je theorie-examen? Dan mag je het praktijkexamen doen. Om deel te nemen moet je minstens 18 zijn en een geldig rijbewijs B hebben.

Het examen begint met een opdracht waarbij je naar een bepaald object moet rijden. Je krijgt de kans om je vooraf te oriënteren met een kaart of navigatie, maar tijdens de rit zelf mag je geen hulpmiddelen gebruiken. Vervolgens krijg je de opdracht om vanaf het object naar een willekeurig adres te rijden met gebruik van navigatie. Voordat je vertrekt, moet je de ritprijs kunnen berekenen en uitleggen hoe deze is opgebouwd. Hierbij maak je een afweging tussen de snelste en de kortste route.

Een ander belangrijk onderdeel van het examen is de afhandeling van ongevallen. De examinator zal een situatie schetsen waarin je moet laten zien hoe je handelt bij een ongeval. Ook moet je kunnen aantonen hoe je een Europees schadeformulier invult.

Na het praktijkexamen volgt het eindgesprek en hoor je direct hoe je het gedaan hebt. Ben je geslaagd? Dan kun je de volledige chauffeurskaart taxi, ook wel volledige taxipas genoemd, aanvragen.

Kosten van de taxi-opleiding

De kosten voor de taxi-opleiding zijn slechts € 1.206,50 exclusief btw. Met deze investering kun je je droom najagen en aan de slag gaan als professionele chauffeur. Deze investering omvat:

  • 4 dagdelen theorielessen van elk 2,5 uur
  • 1 dagdeel praktijklessen van 4 uur
  • Alle benodigde leermiddelen
  • Theorie-examen
  • Praktijkexamen

Haal je chauffeursdiploma taxi bij Van Sprang & Tempo

Ben je er klaar voor om de weg op te gaan als erkend taxichauffeur? Met de uitgebreide opleiding taxichauffeur van Van Sprang & Tempo kies je voor kwaliteit en flexibiliteit. Bij ons kun je kiezen voor dag-, avond- of zaterdagopleidingen. Dankzij onze persoonlijke begeleiding zorgen wij ervoor dat je snel in het bezit bent van jouw taxipas. Meld je aan en start direct met de taxi-opleiding voor een bloeiende carrière als taxichauffeur!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!