Opleiding in 1 dag

E-achter-B

Ja het kan! Zeker voor personen die al wat ervaring hebben met het rijden met een aanhangwagen en er al een beetje mee achteruit kunnen rijden is een opleiding in 1 dag zeker een goede optie.
Twijfelt u of een dagopleiding voor u geschikt is dan kunnen we een screentest afspreken om vast te stellen of het in 1 dag mogelijk is. Bij twijfel raden wij altijd aan om die screentest te volgen, als het tijdens de dagopleiding niet blijkt te lukken is er namelijk geen mogelijkheid meer om extra lessen in te plannen omdat de dag afgesloten wordt met het CBR  examen.

Lesprogramma

De opleiding start om 08:30 uur of 09:00 uur. Uw instructeur zal in 5 lesuren van 60 minuten het lesprogramma wat u voorbereid op het praktijkexamen met u doornemen. Rond het middaguur is er een lunchpauze. Het praktijkexamen vindt aansluitend plaats om 14.00 uur of 14.55 uur (afhankelijk van de starttijd) bij het CBR in Haarlem, Amsterdam of Leiden.

Wanneer heeft u geen BE rijbewijs nodig?

Aanhanger trekken met rijbewijs B
Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto:

een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Wat mag u met uw BE rijbewijs?

Heeft u rijbewijs BE? Dan mag u met een auto:

Een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
Onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).

Let op: De regels voor rijbewijs BE zijn op 19 januari 2013 veranderd. Heeft u het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor u andere regels. U mag iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht + laadvermogen. Let wel op dat uw trekhaak het gewicht aan kan. Dit heet de maximale trekhaaklast. Die moet groter zijn dan wat de aanhanger met lading samen wegen. De maximale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto. Of op de website van de RDW bij de voertuiggegevens.

Fietsendrager is geen aanhangwagen

Een fietsendrager is geen aanhangwagen. Vervoert u een andere lading dan fietsen op een fietsendrager? Dan gelden de algemene regels voor het vervoer van goederen aan de achterzijde van een voertuig.

Tarieven

  • Screentest/Proefles € 30,-
  • Dagopleiding € 610,-
  • Prijzen excl. BTW

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!