Certificaat

ADR-vakbekwaamheid

Bij Van Sprang & Tempo zetten we veiligheid op de eerste plek, vooral als het gaat om het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Als CBR-erkende opleider met meer dan 50 jaar ervaring, garanderen we dat je volledig uitgerust bent met de kennis en vaardigheden om gevaarlijke stoffen veilig te vervoeren.

Onze ADR-opleiding biedt niet alleen een basiscursus, maar ook drie gespecialiseerde modules voor het vervoeren van specifieke gevaarlijke stoffen: klasse 1, klasse 7 en vervoer in tanks.

Klaar om jouw ADR-certificaat te behalen? Meld je vandaag nog aan voor de ADR-opleiding bij Van Sprang & Tempo!

Code 95

Uiteraard geld onze ADR cursus gewoon voor de volledige code 95 certificering mee en is ook maximale SOOB subsidie bij ons mogelijk.

Veiligheid voorop in het vervoer van gevaarlijke stoffen

Werk je als beroepschauffeur en breng je gevaarlijke goederen van A naar B? Dan moet je een ADR-certificaat hebben. Dit certificaat is 5 jaar geldig, waarna je een herhalingscursus nodig hebt om het te verlengen.

Tijdens onze opleiding leer je gevaarlijke stoffen herkennen aan de hand van etiketten en documentatie. Na succesvolle afronding van de cursus ben je volledig op de hoogte van alle relevante regelgeving, weet je welke beschermingsmiddelen onmisbaar zijn en hoe je effectief kunt handelen in noodsituaties. Ook leer je veilig te laden, lossen en ladingen vast te zetten, zodat je met vertrouwen de weg op kunt.

Bij Van Sprang & Tempo bieden we niet alleen de basisopleiding aan, maar ook drie aanvullende modules om je kennis verder uit te breiden. De ADR-opleiding telt mee voor de verplichte nascholing code 95 (maximaal 14 uur theorie), wat extra voordelig is voor beroepschauffeurs die hun vaardigheden willen verbeteren en hun vakbekwaamheid willen behouden.

ADR basisopleiding

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, moeten een ADR-certificaat hebben. Dit certificaat behaal je door de ADR basisopleiding te volgen. Deze opleiding is wettelijk verplicht en vormt het fundament voor je carrière in het vervoer van gevaarlijke goederen. Onze ervaren instructeurs leren je alle benodigde basiskennis, zodat je met vertrouwen de weg op kunt.

Het examen van de basisopleiding duurt 45 minuten en omvat zowel open vragen als meerkeuzevragen. Je krijgt onder andere vragen over belangrijke soorten gevaar, milieubescherming, etikettering en oranje borden. Onze ADR-cursus zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent voor het examen met de grootste kans om te slagen.

Specialisatie vervoer in tanks

Vervoer je vloeibare of gasvormige gevaarlijke stoffen in tanks? Dan is deze aanvullende module essentieel. Deze module duikt dieper in de specifieke vereisten, veiligheidsprocedures en uitdagingen die komen kijken bij het tankvervoer. Van het veiligstellen van de lading tot aan het voorkomen van lekkages, deze specialisatie maakt je tot een expert in het vervoer van gevaarlijke stoffen in tanks.

Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 vragen. Om deze module te mogen volgen, moet je eerst je certificaat voor de ADR basisopleiding halen.

Specialisatie vervoer klasse 1

Voor het vervoer van explosieven is de specialisatie vervoer klasse 1 verplicht. Deze module voorziet je van gespecialiseerde kennis en vaardigheden voor het veilig transporteren van explosieve materialen.

Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 vragen. Om deze module te mogen volgen, moet je eerst je certificaat voor de ADR basisopleiding halen.

Specialisatie vervoer klasse 7

Het vervoeren van radioactieve stoffen vereist specifieke vaardigheden en kennis. Deze module behandelt alles wat je moet weten om radioactieve materialen veilig te vervoeren, inclusief de specifieke gevaren van straling en de benodigde maatregelen bij ongevallen met radioactief materiaal.

Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 15 vragen. Om deze module te mogen volgen, moet je eerst je certificaat voor de ADR basisopleiding halen.

Waarom kiezen voor de ADR-opleiding bij Van Sprang & Tempo?

  • Ervaring die telt: Met meer dan 50 jaar ervaring zijn wij de betrouwbare partner die jouw vaardigheden naar een hoger niveau tilt.
  • Grote kans van slagen: Onze ADR-cursussen zijn afgestemd op jouw succes; we rusten je uit met de kennis en het vertrouwen om veilig de weg op te gaan.
  • Opleiding op maat: Wij begrijpen dat geen twee chauffeurs hetzelfde zijn. Daarom bieden wij maatwerkopleidingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften of die van je bedrijf.
  • Persoonlijke aandacht: Bij ons kun je rekenen op persoonlijke aandacht en flexibele planning, afgestemd op jouw individuele leerbehoeften.
  • ADR cursus in 1 week: In slechts 1 week tijd volg je alle benodigde cursusdagen en leg je de theorie-examens af bij het CBR.
 • Cursus in een kleine groep: Geniet van persoonlijke aandacht en volop ruimte om vragen te stellen. Succes verzekerd: 95% van onze cursisten heeft na 1 week het ADR-certificaat op zak.

Meld je aan en behaal jouw ADR-certificaat

Ben je klaar om veilig de weg op te gaan met de juiste kennis van het vervoeren van gevaarlijke stoffen? Meld je dan aan voor de ADR-opleiding bij Van Sprang & Tempo en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst in de transportsector. Kies voor de ADR-basisopleiding of een aanvullende ADR-cursus bij Van Sprang & Tempo en behaal snel jouw certificaat!

Heb je vragen of wil je je direct inschrijven? Stuur een e-mail naar info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08. Bij Van Sprang & Tempo staan we klaar om jou te begeleiden in het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Kosten van de ADR-opleiding

De kosten van de ADR-opleiding hangen af van de gekozen cursussen. We bieden een ADR Initiële basiscursus aan voor € 670,– excl. btw en een ADR herhalingscursus basis aan voor het verlengen van je certificaat voor € 470,– excl. btw.  Deze tarieven zijn inclusief lesmateriaal en het CBR theorie-examen. 

Wil je ook andere modules behalen? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur een e-mail naar info@vansprang.nl of bel ons op 023-5370408 voor meer informatie. 

Profiteer van subsidie voor de ADR-opleiding!

Goed nieuws! Mogelijk kun je profiteren van de SOOB-subsidie om de kosten te drukken. Deze subsidie ondersteunt werknemers en werkgevers in de transportsector bij het financieren van opleidingen. Ga naar de website van SOOB Studiepunt voor meer informatie over hoe je deze subsidie kunt aanvragen.

Kies voor Van Sprang & Tempo en navigeer veilig door de wereld van gevaarlijke stoffen. Jouw carrière in de transportwereld begint bij ons!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!