Code 95

Wil je code 95 halen en jezelf verzekeren van een toekomst vol mogelijkheden in de transportsector? Code 95 halen? Van Sprang & Tempo is dé plek waar jouw rijcarrière een vliegende start krijgt! Met meer dan 50 jaar ervaring in rijopleidingen kun je vertrouwen op onze expertise en profiteer je van een grote kans van slagen.

Speciaal voor bedrijven ontwikkelen we op maat gemaakte cursussen die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van jouw team. Klaar om jezelf of je team naar nieuwe hoogten te tillen? Meld je aan voor onze code 95-cursussen en behaal snel het vereiste certificaat!

Code 95 halen bij Van Sprang & Tempo

Bij Van Sprang & Tempo maken we het behalen van je Code 95 eenvoudig. Bij ons profiteer je van flexibiliteit en persoonlijke ondersteuning, afgestemd op jouw behoeften. Ook zijn we aangesloten bij belangrijke brancheorganisaties, waardoor je voor het halen van jouw code 95 subsidies zoals SOOB kunt aanvragen.

Onze diversiteit aan cursussen, van digitale tachografie tot EHBO-vaardigheden, zorgt ervoor dat je volledig up-to-date bent met de nieuwste regelgeving en technieken voor beroepschauffeurs.

Heb je interesse in het halen van code 95 of wil je direct inschrijven? Neem contact op via info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08. Bij Van Sprang & Tempo staan we klaar om je te begeleiden bij het behalen van je code 95, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt als beroepschauffeur.

Wat is code 95?

Code 95 is een verplicht certificaat voor het beroepsmatig besturen van een vrachtwagen of bus in de EU. Het bewijst dat je als chauffeur voldoet aan de eisen van de Europese richtlijn vakbekwaamheid. Het doel van de code 95 is het verhogen van de verkeersveiligheid, het verminderen van CO2-uitstoot en het imago en de kwaliteit van Europese beroepschauffeurs te verbeteren.

Voor wie is de code 95 opleiding?

Als beroepschauffeur met een rijbewijs C of D is het behalen van code 95 verplicht. Het certificaat is vijf jaar geldig en vereist elke vijf jaar minimaal 35 uur nascholing, inclusief een dag praktijktraining, om geldig te blijven.

Van Sprang & Tempo is een van de grotere rijscholen in de regio, met een zeer ervaren team van docenten. Met onze expertise en professionele aanpak verzorgen we de benodigde trainingen om je code 95 up-to-date te houden.

Het is belangrijk om regelmatig code 95 nascholing te volgen, want zonder geldig certificaat mag je niet professioneel rijden. Om te voorkomen dat je last-minute alles moet doen, is het slim om elk jaar een deel van de vereiste opleidingen te volgen. Zo voorkom je dat je in tijdnood komt en misschien niet meer op tijd je certificaat kunt vernieuwen. Zonder geldige code 95 mag je niet meer beroepsmatig rijden met je C- of D-rijbewijs.

Flexibele opleidingsmogelijkheden

Wij helpen je graag met het praktisch invullen van de code 95-opleiding of de verplichte nascholingsuren. Onze cursussen worden aangeboden op doordeweekse dagen en zaterdagen, zowel overdag als ’s avonds, om je te voorzien van maximale flexibiliteit. We kunnen ook maatwerk leveren voor bedrijven die hun werknemers willen opleiden, door de inhoud van de opleidingen aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Leren in je eigen tempo met de code 95 e-learning

Wil je een deel van je Code 95-opleiding online volgen? Dat kan met onze e-learning modules! Het online gedeelte is een flexibel zelfstudieprogramma dat je op je eigen tempo kunt afronden. Het bestaat uit twee delen en neemt in totaal 7 uur in beslag.

Het eerste deel van de training wordt volledig online gegeven en duurt 4 uur of 3 uur, afhankelijk van de gekozen cursus. Na afronding van dit deel volgt een examen. Het tweede deel omvat een klassikale les in ons opleidingscentrum, waarin we het examen bespreken. Deze les duurt ook 3 of 4 uur, afhankelijk van je cursuskeuze.

Binnen een periode van 5 jaar kun je maximaal 12 uur besteden aan online leren. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen welke cursussen je wilt volgen.

Code 95-opleiding op maat

Voor bedrijven bieden wij ook maatwerk code 95-opleidingen aan, waarbij we de inhoud van de cursussen volledig afstemmen op de specifieke behoeften en wensen van de organisatie. Of het nu gaat om specifieke vaardigheden, branchespecifieke kennis of bedrijfsspecifieke procedures, wij zorgen ervoor dat de training naadloos aansluit op de vereisten van het bedrijf. Onze ervaren instructeurs werken nauw met je samen om een op maat gemaakt opleidingsprogramma te ontwikkelen dat de beste resultaten oplevert. Wil je een offerte op maat? Aarzel niet om te mailen naar info@vansprang.nl of te bellen met 023-537 04 08.

Kosten van het halen van de code 95

De totale kosten voor het behalen van code 95 variëren afhankelijk van de gekozen cursussen. Bij Van Sprang & Tempo bieden we concurrerende tarieven en de mogelijkheid om subsidies aan te vragen, zoals SOOB, waardoor je mogelijk de kosten kunt verlagen.

Elke 5 jaar volg je in totaal 35 uur nascholing voor code 95. Deze 35 uur bestaan uit 4 theoriedagen en 1 praktijkdag. De 35 uur kan je verdelen over de vijf jaar waarin je dit moet verlengen.

Zie hieronder onze samengestelde pakketten. De cursussen zijn uiteraard ook los te boeken. Vraag voor losse cursussen en prijsopgave aan via via info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08.

 1. Spoedpakket in één week: € 750,–

Dit pakket biedt de mogelijkheid om binnen een week je volledige code 95 te halen (4 theoriecursussen en 1 praktijkcursus). Wij selecteren de cursussen, zorgen voor een snelle afhandeling en bieden de beste prijs, inclusief administratieve ondersteuning.

 1. Nationaal en internationaal beroepschauffeur: € 800,–
 • Digitale tachograaf*
 • Sociale veiligheid en agressie
 • Criminaliteitspreventie
 • Actualisering kennis Vakbekwaamheid of Verkeerseducatie*
 • Rijoptimalisatie praktijk*
 1. E-learning: € 850,–
 • Verkeerseducatie e-learning
 • Digitale tachograaf e-learning
 • Rijoptimalisatie praktijk e-learning
 • Basiscursus vorkheftruck
 • VCA basis
 1. Gezond op weg: € 950,–
 • Leefstijl
 • EHBO onderweg
 • Fysieke belasting
 • Communicatieve vaardigheden of Sociale veiligheid en agressie
 • Rijoptimalisatie praktijk*
 1. Veiligheid beroepschauffeur: € 999,–
 • Basiscursus Vorkheftruck*
 • Basiscursus Reachtruck*
 • Lading Zekeren
 • VCA basis*
 • Het Nieuwe Rijden*

De cursussen waar een (*) achter staat, zijn ook middels een e-learning te volgen. Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw en CCV aan- en afmeldkosten (5x € 21,45).

Code 95 halen doe je eenvoudig bij Van Sprang & Tempo

Je code 95 halen is een fluitje van een cent met Van Sprang & Tempo aan je zijde. Wij staan klaar om jou door het gehele traject te leiden met onze uitgebreide opleidingen, waarmee je een solide basis legt voor je toekomst in de transportsector. Bij ons geniet je van zowel flexibiliteit als persoonlijke ondersteuning. Bovendien zijn we aangesloten bij vooraanstaande brancheorganisaties, wat jou de kans biedt om eventuele subsidies te benutten om de opleidingskosten te drukken.

We bieden een breed scala aan cursussen: van snelle spoedcursussen tot op maat gemaakte opleidingen voor bedrijven. Zo zorgen we ervoor dat je volledig uitgerust bent voor een succesvolle toekomst op de weg. Geïnteresseerd of direct inschrijven? Neem contact op via info@vansprang.nl of bel 023-537 04 08. Ons team staat voor je klaar om je op weg te helpen naar je code 95 certificaat!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!