ADR opleiding

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen in tankauto’s of containers vervoeren moeten, naast het ADR-certificaat Basis, in het bezit zijn van het ADR-certificaat Tank. Van Sprang & Tempo in Haarlem biedt de mogelijkheid om de module Tank aanvullend op het ADR-certificaat Basis te volgen. Wij leiden voornamelijk chauffeurs op uit de regio’s rond Haarlem, Amsterdam, Schiphol en Nieuw-Vennep maar ook uit regio’s elders in Noord-Holland.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Tijdens deze cursus leer je alles over het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Bijvoorbeeld: de scheikundige eigenschappen van de stoffen, wettelijke voorschriften die gelden bij het laden en lossen en de eisen die worden gesteld aan voertuigen, uitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen.

ADR-certificaat

De opleiding voor het ADR-certificaat Tank duurt een dag. Je doet aansluitend examen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en een mondelinge deel. Er is geen praktijkonderdeel. Het ARD-certificaat telt als nascholing voor het behouden van Code 95, vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs.

Strafbaar

Belangrijk om te weten: het is strafbaar gevaarlijke stoffen te vervoeren zonder geldig ADR-certificaat.

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!