Van Sprang en Tempo

Beroepsopleidingen

Jouw toekomst op de weg begint met de beroepsopleidingen van Van Sprang & Tempo! Met meer dan 50 jaar ervaring zijn we een van de meest gerenommeerde verkeersscholen in de regio. Geef jouw carrière in de transport en logistiek een vliegende start met onze gespecialiseerde opleidingen voor chauffeurs, warehouse-medewerkers, koeriers en meer. Jouw ambities realiseren? Wij helpen je graag op weg!

Rijbewijscategorieën

Zoek je een carrièrestart in de transport en logistiek? Of rijd je al jarenlang als bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur en wil je je skills aanscherpen? Wij bieden diverse beroepsopleidingen voor iedereen die professioneel de weg op wil.

C1 (lichte vrachtwagens en campers)

Voor het besturen van een groot voertuig zoals een lichte vrachtwagen of camper heb je een C1-rijbewijs nodig. Dit rijbewijs is geschikt om te rijden met voertuigen tussen de 3500 en 7500 kg. Ideaal voor zowel vakantiegangers als beroepschauffeurs die met kleinere voertuigen willen rijden. Heb je ambities voor nog zwaardere voertuigen? Dan is een upgrade naar rijbewijs C nodig.

C (vrachtwagens)

Met een C-rijbewijs mag je vrachtwagens besturen. Deze opleiding, die je binnen twee maanden kunt voltooien, is essentieel voor wie beroepsmatig als vrachtwagenchauffeur aan de slag wil. Bij ons kun je tegelijkertijd je rijbewijs C en de vereiste code 95 behalen, met een mix van praktijklessen en vrachtwagentheorie.

D (bus automaat)

Wij geven onze busopleiding in automatisch geschakelde bussen. Dit vergroot je kans om in één keer te slagen en je hebt minder lessen nodig. Als je eenmaal je automaat-rijbewijs hebt, kun je zonder problemen aan de slag in het openbaar vervoer of in de touringcarbranche.

E-achter-B (aanhanger achter personenauto)

Moet je een aanhanger of caravan trekken die zwaarder is dan toegestaan met alleen een B-rijbewijs? Volg dan onze E-achter-B-opleiding en en leer hoe je veilig met een aanhanger achter je personenauto rijdt. Je kunt deze in één dag afronden als je al ervaring hebt, of kies voor losse lessen om je BE-rijbewijs te halen.

E-achter-C (aanhanger achter vrachtwagen)

Specialiseer je verder en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met het E-achter-C rijbewijs. Hiermee mag je een vrachtwagen met een zware aanhanger besturen. Een must-have voor zwaar transport.

Beroepsspecifieke opleidingen

Naast de bovengenoemde rijbewijscategorieën, bieden we bij Van Sprang & Tempo diverse beroepsspecifieke opleidingen aan. Deze opleidingen zijn ontworpen om jouw vaardigheden en carrièremogelijkheden te verbeteren in de dynamische transport- en logistieksector.

Nascholing code 95

Ben je beroepschauffeur? Dan is het verplicht om elke vijf jaar code 95 nascholing te volgen. Onze nascholingscursus zorgt ervoor dat je helemaal up-to-date bent met de nieuwste regels, veiligheidsprotocollen en technieken die je als chauffeur moet beheersen.

ADR

Een ADR-certificaat is onmisbaar als je als beroepschauffeur gevaarlijke stoffen vervoert. Dit certificaat is 5 jaar geldig, waarna je een herhalingscursus nodig hebt om het te verlengen. Met onze ADR-cursus ben je volledig uitgerust met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om gevaarlijke goederen van A naar B te brengen.

BHV

Wordt opgeleid tot bedrijfshulpverlener om in geval van noodsituaties adequaat te kunnen handelen binnen je organisatie.

VCA

Werk je in risicovolle omgevingen, zoals bouwplaatsen of in de industriële sector? Behaal dan je VCA-certificaat om aan te tonen dat je gezondheids-, veiligheids- en milieuaspecten serieus neemt. Onze trainingen zijn geschikt voor professionals in diverse sectoren en zelfstandigen die als onderaannemer aan de slag willen bij grote bedrijven.

Heftruck

Veiligheid staat voorop bij het werken met heftrucks. Onze heftruckopleiding is erop gericht om jou binnen één dag (afhankelijk van je ervaring) voor te bereiden op veilig werken in magazijnen en op werkterreinen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat dat breed erkend wordt in de logistieke sector.

Taxichauffeur

Droom je ervan taxichauffeur te worden? Onze basisopleiding leert je de fijne kneepjes van het vak: van verkeerswetgeving tot kennis van het Nederlandse wegennet en administratie binnen een taxibedrijf. Bij ons haal je je taxipas, die aantoont dat je aan alle eisen voor veilig en professioneel taxivervoer voldoet.

Wat is een beroepsopleiding bij Van Sprang & Tempo?

Een beroepsopleiding bij Van Sprang & Tempo is jouw ticket naar succes in de transportwereld! Onze opleidingen, erkend door organisaties zoals STL, SOOB en CCV, openen deuren naar nieuwe mogelijkheden in jouw carrière.

Elke cursus of opleiding wordt gegeven door ons team van ervaren docenten. Ons moderne opleidingsinstituut is uitgerust met de laatste technieken en leermiddelen, zodat jij de best mogelijke start krijgt met de laatste vaardigheden die de dynamische transportsector vereist.

Ons doel is niet alleen om ervoor te zorgen dat je slaagt voor je examens, maar dat je ook vol vertrouwen en competentie de weg op gaat. Ben jij klaar om de uitdagingen van de transportwereld aan te gaan?

Waarom kiezen voor Van Sprang & Tempo?

  • Meer dan 50 jaar expertise: Met decennia aan expertise weten wij precies hoe we je moeten klaarstomen voor een succesvolle carrière in de transportsector. Ons team van ervaren instructeurs deelt diepgaande kennis en praktijkervaring, zodat jij de fijne kneepjes van het vak leert.
  • Hoge slagingskansen: Dankzij onze bewezen lesmethoden en persoonlijke begeleiding vergroot je aanzienlijk je kans op het behalen van je examens. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd je examens tegemoet gaat.
  • Opleidingen op maat: We begrijpen dat elk individu en bedrijf uniek is. Daarom bieden we gepersonaliseerde opleidingen en flexibele lespakketten voor bedrijven aan. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke offerte.
  • Klantgerichte service: Bij ons staat jouw tevredenheid voorop. We zijn flexibel in het plannen van trainingsdagen en bieden bovendien e-learnings aan, zodat je kunt leren waar en wanneer dat jou uitkomt.
  • Mogelijkheden voor subsidie: Als STL-erkende rijschool kom je bij ons mogelijk in aanmerking voor SOOB-subsidie. Dit kan de financiële drempel voor jou of je bedrijf aanzienlijk verlagen. We adviseren en ondersteunen je graag bij het aanvragen van deze subsidies.

Start vandaag nog met een van onze beroepsopleidingen

Klaar om als professional de weg op te gaan? Zet vandaag nog de stap naar een succesvolle toekomst in de transportsector met de beroepsopleidingen van Van Sprang & Tempo. Behaal de nodige vakbekwaamheid met onze cursussen en opleidingen, ontworpen om je de vaardigheden te bieden die nodig zijn in deze dynamische branche.

Dankzij onze ervaren instructeurs, moderne faciliteiten en persoonlijke begeleiding, garanderen we dat je vol vertrouwen jouw carrière in de transport en logistiek tegemoet gaat. Neem contact op voor meer informatie of schrijf je direct in!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!