de van Sprang en Tempo

Theorie opleiding

Eerst gedegen aan de slag met je theorie voor de bus opleiding. Dat kan op de meest persoonlijke en flexibele manier die je maar kunt bedenken voor de busopleiding. Persoonlijk, omdat wij luisteren naar je wensen en flexibel omdat wij daarbij aansluiten op je aanvangsniveau en je op eigen leerniveau. Hierdoor heb je altijd een persoonlijk leerplan voor de bustheorie.

De opleiding

Dus van zelfstudie tot één op één begeleiding en alles daar tussenin is mogelijk voor onze busopleidingen. Het meeste wordt er gebruik gemaakt van onze klassikale bus theorieopleiding waarbij je ongeveer 4 dagdelen per vak naar ons theoriecentrum komt om de lessen te volgen en gelijk daarna alles afsluit met het CCV examen. Als je buschauffeur voor je beroep wilt worden moet je in totaal drie theorievakken voldoende afsluiten. Is het straks je hobby om met de bus te rijden of val je binnen de uitzonderingsregeling (klik hier voor meer info ) van de CODE 95 beroepschauffeurs dan heb je ook aan twee vakken voldoende. Wil jij weten hoe het voor jou zit, mail, bel of chat met ons om direct antwoordt op je vragen je te krijgen

 

Wat is het?

Elke opleiding voor het D-rijbewijs begint met de theorie. Iedere kandidaat moet naast verkeerskennis ook beschikken over autotechnische- en administratieve kennis.

Om beroepsmatig met een BUS te mogen rijden moet u het gecombineerde traject volgen. De kandidaat wordt geëxamineerd op de kennis die wettelijk verplicht is voor het rijbewijs en gecombineerd met de kennis die vereist is voor de aantekening vakbekwaamheid op het rijbewijs

Als u alleen privé met een bus wilt rijden, bijvoorbeeld met een als camper omgebouwde touringcar, kunt u volstaan met het rijbewijstraject. Het rijbewijstraject betekent dat dezelfde twee theorie examens moeten worden afgelegd, alleen is de beoordeling iets minder zwaar en de leerstof enigszins minder. De kandidaat wordt alleen geëxamineerd op de kennis die wettelijke verplicht is voor het behalen van het rijbewijs D.

Onze theoriecursussen worden gegeven in onze leslokalen te Velserbroek en Leiden. De cursussen duren ongeveer 30 lesuren. Deze zijn te volgen in een spoed/dag opleiding of in avondsessies.

De cursussen worden gegeven met behulp van de nieuwste CD-ROM apparatuur. Speciaal hiervoor opgeleide docenten zorgen ervoor dat op een prettige wijze, de kennis wordt bijgebracht die een beroepschauffeur zich eigen moet maken.

 

Tarieven

Intest € 85,-
6 uur rijles en Praktijkexamen  € 1.086

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Particulier? Vraag een offerte aan voor onze aangepaste tarieven

 

Voorwaarden

Aan het volgen van deze rijopleiding zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  • voordat u kunt starten met de rijopleiding D dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B
  • u dient een verplichte medische keuring te ondergaan. Iedereen met een rijbewijs waarmee een voertuig bereden mag worden dat zwaarder is dan 3500 kilo moet verplicht een kleine medische keuring ondergaan. Deze keuring kunt u laten verrichten door uw huisarts, maar deze keuring wordt tevens op onze verkeersschool verzorgd door een gediplomeerd arts. Meestal is deze laatste optie de snelste en de goedkoopste oplossing
  • u dient voor de aanvraag van het praktijkexamen de theorie examens vakbekwaamheid deel 1 en deel 2 met goed gevolg te hebben afgelegd voor het praktijkexamen moet u minimaal 21 jaar zijn en een geldig rijbewijs B meenemen naar het examen.
  • u dient voor de aanvraag van het praktijkexamen de theorie examens vakbekwaamheid deel 1 en deel 2 met goed gevolg te hebben afgelegd;
  • voor het praktijkexamen moet u minimaal 21 jaar zijn en een geldig rijbewijs B meenemen naar het examen.

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!