Groot voertuig of Paardenvrachtwagen

Het C1 camperrijbewijs halen

Wil je ook de vrijheid van kamperen ervaren? Met een camper kun je overal naartoe, genieten van moderne luxe en zelf bepalen waar je heengaat. Het enige wat je nog nodig hebt, is een camperrijbewijs.

Met meer dan 50 jaar ervaring in het verzorgen van rijopleidingen, haal je bij Van Sprang & Tempo snel en moeiteloos je C1 camperrijbewijs. Ons team van ervaren rijinstructeurs staat voor je klaar om je alle benodigde vaardigheden en kennis bij te brengen. Klaar voor jouw avontuur op wielen?

Camper opleiding

C1-rijbewijs halen bij Van Sprang & Tempo

Bij Van Sprang & Tempo helpen we je om snel en betaalbaar je C1-rijbewijs te behalen. Onze toegewijde instructeurs begeleiden je bij elke stap van het proces. Of je nu een beginner bent of al enige rijervaring hebt, onze opleiding voor het camperrijbewijs is geschikt voor bestuurders van alle niveaus. We bieden zowel dagopleidingen als losse lessen; met onze proefles bepalen we welke opleidingsvorm het beste bij jou past.

Neem rustig de tijd om verder te kijken op onze site voor meer informatie over onze opleiding voor het C1 camperrijbewijs. Heb je nog vragen of wil je een offerte op maat? Mail dan naar info@vansprang.nl of bel ons op 023-537 04 08. We helpen we je graag verder met het behalen van jouw rijbewijs.

Wanneer moet je een camperrijbewijs halen?

Wil je een groot voertuig zoals een camper of paardenvrachtwagen besturen? Dan heb je een C1-rijbewijs nodig. Omdat je hiermee een camper mag besturen, wordt het ook wel een camperrijbewijs genoemd. Het C1-rijbewijs geldt voor voertuigen die tussen de 3500 en 7500 kg wegen, inclusief laadgewicht. Heb je een camper zwaarder dan 7500 kg? Dan moet je het vrachtwagenrijbewijs (rijbewijs C) halen. Ook deze opleiding bieden we aan bij Van Sprang & Tempo.

Zo gaat de opleiding in zijn werk

De opleiding voor het halen van je C1-rijbewijs bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Je rondt de opleiding af met het theorie-examen RVM1-C1. Zodra je deze hebt gehaald, mag je het praktijkexamen vrachtauto C1 afleggen.

Let op! Onze opleiding voor het rijbewijs C1 is enkel bedoeld om met een camper te rijden. Als je beroepsmatig vervoer wilt verrichten, dan heb je een C1-rijbewijs met code 95 nodig.

Camperrijbewijs theorie

Voor het halen van je camperrijbewijs heb je een goede kennis nodig van de bijbehorende theorie. Denk aan verkeersregels, voertuigtechniek en veiligheidsvoorschriften voor het besturen van een camper. In ons moderne opleidingsinstituut, uitgerust met de nieuwste technieken, behandelen we al deze aspecten tijdens de theorie-opleiding voor het C1-rijbewijs.

Je hebt verschillende opties om deze theorie-opleiding te volgen. Je kunt kiezen voor klassikaal onderwijs onder begeleiding van een ervaren docent. Ook bieden we de mogelijkheid van zelfstudie met ondersteunend leermateriaal. Voor wie de voorkeur geeft aan flexibel leren, bieden we een volledig online leertraject via onze e-learnings Op die manier kun je op jouw eigen tempo leren op momenten die voor jou het beste uitkomen.

Het theorie-examen

Het theoriegedeelte van de opleiding wordt afgerond met het theorie-examen RVM1-C. Dit examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 meerkeuzevragen die je kennis van verkeer, techniek, lading en wetgeving toetsen. Het theorie-examen wordt afgenomen op een CBR-locatie bij jou in de buurt.

Camperrijbewijs praktijk

Bij Van Sprang & Tempo bieden we dagopleidingen aan voor het halen van je camperrijbewijs. Je begint dan ’s morgens met de dagopleiding en doet aan het eind van de dag het praktijkexamen.

Om te weten te komen of een dagopleiding voor jou geschikt is, begint onze opleiding met een 1 uur durende proefles. De proeflesis vrijblijvend, maar wel belangrijk om te bepalen of jouw huidige rijvaardigheid en leersnelheid voldoende is om in één dag het C1-rijbewijs te kunnen behalen. Mocht je sowieso liever de opleiding in dagdelen volgen in plaats van een dagopleiding, dan is dat bij ons natuurlijk ook mogelijk.

Het praktijkexamen

Het praktijkexamen voor het C1-rijbewijs duurt 85 minuten, start vanaf onze vestiging in Hoofddorp en bestaat uit verschillende opdrachten. Je begint met het controleren van de papieren en het voertuig. Daarna volgt de examenrit op de openbare weg. Het is belangrijk dat je aantoont dat je het voertuig onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Daarnaast voer je bijzondere verrichtingen uit, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Een ander onderdeel van het examen is de navigatie-opdracht, waarbij je een deel van de route zonder aanwijzingen van de examinator aflegt. De examinator bepaalt de bestemming, en jij moet aantonen dat je de juiste route kunt volgen.

Tijdens het gehele praktijkexamen wordt je getoetst op onder andere:

 • rijklaar controle
 • professioneel rijgedrag
 • gedrag in het verkeer
 • bekwaamheid bij bijzondere verrichtingen
 • voertuigbeheersing
 • ergonomie en veiligheid

Het praktijkexamen is een belangrijke stap in het behalen van je camperrijbewijs. Bij Van Sprang & Tempo helpen je we om optimaal voorbereid te zijn.

Voorwaarden voor deelname aan de C1-opleiding

Om deel te nemen aan de C1-opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Verder moet je medisch zijn goedgekeurd om het camperrijbewijs te mogen aanvragen. De medische keuring wordt op onze verkeersschool verzorgd door een erkende arbo-arts.

Wat kost het halen van een camperrijbewijs?

Bij Van Sprang & Tempo heb je de optie om je C1-rijbewijs in één dag te behalen of om de opleiding in dagdelen te volgen. Als je twijfelt over welke leermethode het meest geschikt is voor jou, bieden we een proefles aan om te bepalen welke aanpak het beste bij jou past.

De kosten van het halen van je camperrijbewijs hangen af van het aantal benodigde lessen. We bieden een basispakket voor het C1-rijbewijs aan voor slechts € 1.535,- (inclusief btw). Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Proefles
 • Dagopleiding (7 uur rijles met een camper)
 • Praktijkexamen (1,5 uur)
 • Medische keuring door een erkende arbo-arts
 • Lesmateriaal voor de theorie (zelfstudie)
 • E-learning (21 uur)
 • Theorie-examen RVM1-C

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!