E-achter-C rijbewijs

E-achter-C opleiding

Heb jij je vrachtwagenrijbewijs (C-rijbewijs) al behaald en wil je jouw rijvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Of sta je te popelen om met een trekker-oplegger op pad te gaan bij je werkgever? Bij van Sprang & Tempo bieden we de snelste en voordeligste route naar het CE-rijbewijs.

CE-rijbewijs halen bij Van Sprang & Tempo

Bij onze verkeersschool verzorgen we de CE-opleiding op een unieke manier. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende voertuigen: een bakwagen in combinatie met een aanhangwagen of met een trekker-oplegger. Standaard gebruiken we een automaat vrachtwagen voor onze CE-opleiding, waardoor je aanzienlijk in kosten kunt besparen. Doordat je in een automaat rijdt, heb je minder lessen nodig. Bovendien zorgt de combinatie van de vrachtwagen met een middenasaanhangwagen voor een efficiënter leerproces met snellere resultaten.

Wil je naast het behalen van je E-achter-C-rijbewijs ook ervaring opdoen met een schakelvrachtwagen of trekker-oplegger? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij van Sprang & Tempo.

Begin direct met je rijopleiding door een proefles in te plannen. Tijdens deze proefles krijg je een goed beeld van wat de opleiding inhoudt. Je krijgt antwoorden op belangrijke vragen, zoals wat er van je verwacht wordt, de kosten, de duur van de opleiding en niet te vergeten, of je het leuk vindt! De proefles kost slechts € 85,-*, duurt ongeveer twee uur en is volledig vrijblijvend.

Wacht niet langer en boek direct online!

*Excl. btw, prijswijzigingen voorbehouden.

Wanneer heb je E-achter-C nodig?

Ben je al in het bezit van je C-rijbewijs en zoek je nieuwe uitdagingen in de transportwereld? Dan is het E-achter-C rijbewijs jouw volgende stap! Met dit rijbewijs mag je een vrachtwagen met aanhanger besturen waarvan de totale massa meer dan 750 kilogram bedraagt. Hierdoor kun je goederen vervoeren met grotere voertuigcombinaties, waardoor je diverse transportopdrachten kunt uitvoeren en als chauffeur breder inzetbaar bent. Met het CE-rijbewijs op zak vergroot je dus niet alleen jouw vaardigheden, maar ook jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Hoe gaat de E-achter-C-opleiding in zijn werk?

Onze opleiding begint met een proefles die ongeveer 1,5 à 2 uur duurt. Tijdens deze test krijg je een eerste ervaring met rijden in een vrachtwagen met aanhanger, waarbij onze instructeur een goed advies kan geven over het aantal praktijklessen dat je nodig hebt. Praktijklessen vinden plaats in een dagdeel van vier aaneengesloten uren, bijvoorbeeld van 08.00 tot 12.00 uur of van 12.30 tot 16.30 uur. Het is ook mogelijk om lessen in de avond of op zaterdag in te plannen.

Na de proefles ontvang je een nauwkeurige prijsopgave voor jouw opleiding. Zo weet je precies wat jouw rijopleiding gaat kosten. Besluit je na de proefles om een opleiding te boeken? Dan vragen we direct je praktijkexamen aan en plannen we je lessen in. Je ontvangt hier altijd een bevestiging van via de mail. Bovendien krijg je een persoonlijke inlog voor ons systeem, waar je toegang hebt tot de planning van je lessen, facturen en andere relevante informatie. Zo heb je altijd overzicht en kun je gemakkelijk de voortgang van je opleiding volgen. 

De proefles is optioneel en volledig vrijblijvend. Wil je direct beginnen met jouw E-achter-C-opleiding zonder eerst een proefles te doen? Geef dan aan de rechterkant van de pagina aan dat je graag meer informatie ontvangt. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe gaat het praktijkexamen van het rijbewijs CE in zijn werk?

Het praktijkexamen voor het CE-rijbewijs duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten. Je begint met het controleren van de papieren en het voertuig. Daarna volgt het aankoppelen van het voertuig.

Als de aanhangwagen is gekoppeld, volgt het examen waarbij je binnen en buiten de bebouwde kom rijdt op verschillende wegtypen. Tijdens de rit voer je ook bijzondere verrichtingen uit, waarbij examinator let op je rijgedrag en verkeersinzicht. Een deel van het examen bestaat uit een navigatie-opdracht. Hierbij rijd je zelfstandig een bepaalde route, zonder dat de examinator je aanwijzingen geeft. De bijzondere verrichtingen bestaan uit bijzondere manoeuvres op industrieterreinen en bij laadperrons, zoals achteruitrijden, aandokken en omkeren.

Al deze onderdelen samen vormen het praktijkexamen van de CE-opleiding, waarbij de examinator bepaalt of je veilig een vrachtwagen met aanhangwagen kunt besturen volgens de geldende regels in de transportsector.

Voorwaarden voor deelname aan de E-achter-C-opleiding

Wil je een CE-rijbewijs halen? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Om deel te nemen aan de E-achter-C-opleiding moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs C (vrachtwagenrijbewijs). Naast een geldig rijbewijs C moet je beschikken over een geldige medische verklaring om het examen te mogen doen. Een medische keuring is verplicht voor iedereen die in een vrachtwagen rijdt. De medische keuring wordt op onze verkeersschool verzorgd door een erkende arbo-arts.

Kosten van het halen van je CE-rijbewijs

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor het halen van je CE-rijbewijs. Ons startpakket is een uitstekende keuze voor wie wil beginnen met de E-achter-C-opleiding. Het startpakket omvat een proefles en 6 uur praktijkles, zodat je vertrouwd met het rijden in een vrachtwagen met aanhanger.

Kosten van het startpakket (excl. btw):

  • Proefles: € 85,-
  • 6 uur CE-praktijkles en praktijkexamen: € 1.086,-

We bieden ook pakketten op maat aan die zijn afgestemd op jouw behoeften en leerstijl. Of je nu extra praktijklessen, specifieke trainingen of aanvullende ondersteuning nodig hebt, wij stellen een gepersonaliseerd pakket samen zodat je snel jouw CE-rijbewijs kunt halen.

Voor een persoonlijke offerte kun je contact opnemen via 023-537 04 08 of het offerteformulier aan de rechterkant van deze pagina invullen. Hier kun je aangeven of de opleiding particulier of zakelijk betaald wordt. Wij helpen je graag met het samenstellen van het juiste lespakket dat past bij jouw doelen en budget.

SOOB-subsidie voor de E-achter-C-opleiding

Overweeg je onze vrachtwagen-opleiding te volgen om je E-achter-C te halen? Dan kun je wellicht de kosten verlagen via SOOB-subsidie. SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer) biedt subsidies aan werkgevers en werknemers in de transportsector. Hiermee kunnen zij een deel van de kosten vergoed krijgen voor opleidingen, waaronder de rijopleiding CE, vrachtwagen-opleiding en de nascholing code 95

Wil je profiteren van SOOB-subsidie? Ga naar de website van SOOB Studiepunt om je aan te melden. Ontdek hoe SOOB-subsidie jouw pad naar een chauffeurscarrière kan vereenvoudigen!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!