basis cursus

Basisveiligheid (VCA) en Vol VCA

In een wereld waar het werken met gereedschappen, machines en het leiden van teams inherent risico’s met zich meebrengt, staat veiligheid voorop. Haal jouw VCA-basis certificaat of VCA-VOL certificaat en laat zien dat veiligheid voor jou een prioriteit is. Kies voor een VCA-opleiding bij Van Sprang & Tempo en maak jezelf een waardevolle aanwinst voor elk team.

Wat is een VCA-opleiding?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-certificaat op zak ben je klaar voor een veilige werkdag. Bij Van Sprang & Tempo kun je jouw VCA-certificaat halen via twee VCA-opleidingen: Basisveiligheid VCA (B-VCA) en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VCA-VOL). Laten we eens een kijkje nemen naar wat elke opleiding te bieden heeft en hoe jij je carrière veiliger kunt maken.

Basisveiligheid VCA (B-VCA)

Onze VCA-basis opleiding is jouw startpunt voor het begrijpen van veiligheid op de werkvloer. In slechts één dag dompel je jezelf onder in belangrijke veiligheidsonderwerpen zoals het herkennen van onveilige situaties, naleving van wetgeving en het creëren van een veilige werkplek voor jou en je collega’s. Deze opleiding is een must voor iedereen die zijn werkomgeving veiliger wil maken.

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VCA-VOL)

Speciaal voor leidinggevenden is er de VCA-VOL-opleiding, gericht op het versterken van veiligheidsleiderschap en kennis. Deze tweedaagse opleiding bereidt je voor op het effectief toepassen van veiligheidswetgeving en het dragen van de verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid binnen je team of project. Na voltooiing ben je optimaal uitgerust om te zorgen dat iedereen veilig en gezond blijft.

Voor wie is de VCA-opleiding bedoeld?

Onze VCA-cursus is bedoeld voor verschillende professionals die werken in sectoren waar veiligheid van groot belang is. Of je nu op een bouwplaats werkt, betrokken bent bij industriële projecten, of werkzaamheden uitvoert in de logistiek of productie, deze certificering is relevant voor jou. Het is ook belangrijk voor zelfstandigen die willen werken als onderaannemer bij grote bedrijven waar een VCA-certificaat vaak vereist is. Kort gezegd, als jouw werk risico’s met zich meebrengt voor jou of anderen, biedt de VCA-cursus de kennis en vaardigheden om deze risico’s te beheersen.

Het VCA-examen

Het VCA-examen beoordeelt je kennis aan de hand van meerkeuzevragen en wordt afgenomen door PBNA op onze locatie in Hoofddorp. Het examen plannen we altijd aansluitend aan de cursus, zodat je in één dag het certificaat op zak kunt hebben. Wanneer je slaagt voor het examen, krijg je het erkende VCA-certificaat. Bij Van Sprang & Tempo zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je met vol vertrouwen het VCA-examen aflegt.

Locatie en planning

Wij geven onze opleidingen in Hoofddorp, waar ons zeer ervaren team van docenten elke maand meerdere sessies organiseert. Wil je een actueel overzicht van onze geplande cursusdagen? Neem gerust contact met ons op via info@vansprang.nl of bel naar 023-537 04 08. Investeren in een VCA-certificaat betekent investeren in de toekomst van jouw carrière en de veiligheid op de werkvloer.

Kosten van de VCA-opleiding

De opleiding Basisveiligheid VCA (B-VCA) is gericht op de praktische kant van veiligheid. Deze eendaagse VCA-basisopleiding kost € 260,– excl. btw en hiervoor krijg je het volgende terug:

  • Een diepgaande duik in de basisprincipes van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer.
  • Alle leermiddelen die je nodig hebt om te slagen voor je VCA-basis examen.
  • Een officieel examen aan het einde van de dag, om jouw kennis en inzet voor veiligheid te kunnen bewijzen.

De opleiding VCA-VOL is een tweedaagse VCA-opleiding waarmee je alles leert over veilig leidinggeven. Voor de prijs van € 405,– excl. btw krijg je:

  • Een complete opleiding vol waardevolle kennis.
  • Alle benodigde lesstof voor een goede voorbereiding op het VCA-VOL-examen.
  • Het officiële examen zelf, afgenomen door PBNA.

Meld je aan voor de VCA-opleiding

Klaar om jezelf onmisbaar te maken op de werkvloer? Meld je aan voor onze VCA-opleidingen en maak de stap naar een veiligere werkomgeving. Of je nu kiest voor het VCA-basis certificaat of het VCA-VOL certificaat, je zet een belangrijke stap in je carrière. Wacht niet langer, meld je vandaag nog aan voor een van onze VCA-opleidingen en geef jouw carrière een boost met de essentiële kennis van veiligheid!

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!