Het halen van een vrachtwagen rijbewijs is een echte beroepsopleiding, je leert een echt vak!!

Oriënteer je dus eerst goed voordat je begint. Laat je goed informeren, bijvoorbeeld over de totale kosten en over jouw eigen mogelijkheden bij ons. Vergeet ook de medische keuring niet, of onze unieke theoriebegeleiding. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden als je begint. Tijdens de proefles krijg je een goed beeld van jouw opleiding, van ons bedrijf en van je toekomstige docent.

Na de proefles maken wij een compleet opleidingsvoorstel voor je, zodat je weet waar je aan toe bent. Je weet dan hoeveel geld het ongeveer gaat kosten om vrachtwagenchauffeur te worden. Door het opleidingsplan weet je ook hoeveel tijd het je gaat kosten. Na de proefles hebben wij alle informatie voor jou kant en klaar

Wil je nog meer info? Kijk dan hier, onder de tabbladen.

Wil je gewoon direct aan de slag en jouw proefles boeken? Druk dan op de link.

De proefles is natuurlijk geheel vrijblijvend, dus maak je na de proefles een andere keuze dan is dat natuurlijk geen probleem.

Theorie

Om een vrachtwagen te mogen besturen, moet u het ‘gecombineerde traject’ volgen. U heeft niet alleen de kennis nodig die wettelijk verplicht is voor het rijbewijs, maar ook die voor de aantekening vakbekwaamheid op uw rijbewijs.

De theorie

Elke opleiding voor het C-rijbewijs begint met theorie. U moet verkeerskennis hebben, maar ook verstand van autotechniek en administratie. Sinds 1 september 2008 ontvangt u een aantekening vakbekwaamheid (code 95) op het rijbewijs. De onderdelen bestaan uit:

Vakbekwaamheid deel 1

Hierin worden de onderdelen verkeer en techniek behandeld.

Vakbekwaamheid deel 2

Dit onderdeel bevat de onderdelen administratie, veiligheidsaspecten, het imago van het beroep en de markt van het goederenvervoer.

Vakbekwaamheid deel 3

Dit examen toetst de kennis van vervoersadministratieve zaken. U doet examen in de vakken administratie, veiligheidsaspecten, het imago van het beroep en de markt van het personenvervoer.

Aantekening vakbekwaamheid

Bent u in het bezit bent van de drie geldige theoriecertificaten? En heeft u de toetsen ‘Praktische toets vrachtwagen’ en ‘Toets op besloten terrein’ met goed gevolg afgelegd? Dan ontvangt u sinds 1 september 2009 een aantekening vakbekwaamheid (code 95) op het rijbewijs en praktijkexamen

Praktijk

De opleiding start met een screentest van anderhalf à twee uur. In deze test stelt de instructeur uw huidige rijvaardigheidsniveau en leersnelheid vast. Daarna krijgt u een advies over het pakket dat het meest aansluit bij uw rijvaardigheid. Bent u in het bezit van theoriegedeeltes? Dan kan het praktijkgedeelte beginnen en kunt u het examen aanvragen.

De praktijk

De opleiding tot het verkrijgen van het rijbewijs C wordt gegeven in drie verschillende DAF-trucks.

Een dagdeel bestaat uit vier aaneensluitende uren.

Praktische toets vrachtwagen

Tijdens deze toets, afgenomen door een gecertificeerde opleider, is er aandacht voor:

  • Laden en lossen en vastzetten van lading
  • Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
  • Voorkomen van fysieke risico’s;
  • Invullen van een Europees schadeformulier;
  • Maatregelen bij noodsituaties.

Toets op besloten terrein

De kandidaat is in staat aan te tonen het voertuig in verschillende situaties en bij verschillende weersomstandigheden onder controle te hebben bij het vooruit en achteruit manoeuvreren volgens aangegeven parcours, het parkeren op aangewezen plek en het bochten rijden.

Toelatingseisen

  • Minimumleeftijd 18 jaar
  • Vóór de aanvang van uw praktijklessen dient u in het bezit te zijn van een geldige geneeskundige verklaring.
  • Geldig Nederlands rijbewijs B

Tarieven

1 uur vrachtwagenrijles (60 minuten) € 60,-
Intest Proefles (120 minuten) € 75,-
Praktijkexamen (inclusief medische keuring) € 450,-
Theorieopleiding CCV incl. cursus, examens en leermiddelen) € 955,-

Particulier? Vraag een offerte aan voor onze tarieven

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Voorwaarden

Aan het volgen van deze rijopleiding zijn een aantal voorwaarden verbonden: voordat u kunt starten met de rijopleiding C dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B

U dient een verplichte medische keuring te ondergaan. Iedereen met een rijbewijs waarmee een voertuig bereden mag worden die zwaarder is dan 3500 kilo moet verplicht een kleine medische keuring ondergaan. Deze keuring wordt op onze verkeersschool verzorgd door een gediplomeerde ARBO arts.

U dient voor de aanvraag van het praktijkexamen in het bezit te zijn van de verplichte theoriecertificaten RV1 en V2C. Zonder deze certificaten is het niet mogelijk om praktijkexamen voor de vrachtwagen (rijbewijs C) te doen. Het is wel mogelijk om reeds praktijklessen te volgen, alleen het afleggen van een praktijkexamen is niet mogelijk.

Startdata

Voor een overzicht van onze geplande theorieopleidingen voor het vrachtwagenrijbewijs zie de knop rechtsbovenaan deze pagina “Boek hier je vakbekwaamheidscursus”

Boek hier je vakbekwaamheidscursus

Kennismakingsles

€ 75,- *
*Excl. BTW   *Ongeveer 2 uur

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.