reachtruck

Reachtruck opleiding

Een Reachtruck opleiding is weer heel wat anders dan heftruck rijden. Niet te vergelijken met elkaar en daarom hebben beide voertuigen, de heftruck en de reachtruck dan ook een eigen opleiding en eigen examen.
Jij leert tijdens de reachtruck opleiding hoe je een reachtruck moet besturen en tot in de puntjes te beheersen. Het besturen van een reachtruck voelt vaak heel onnatuurlijk, omdat er gereden wordt in een zijwaartse richting.

Praktijk gedeelte

Van Sprang & Tempo heeft zijn eigen reachtruck opleidingscentrum in Hoofddorp, hier gaan we met verschillende opdrachten aan de slag, zo worden er pallets verplaatst en met verschillende soorten ladingen over een speciale oefenparcours gereden. Je zult als cursist het gevoel krijgen hoe je een reachtruck bestuurd. Enkele oefeningen van onze reachtruck opleiding die we in de praktijk met je doen zijn
• visueel inspecteren en de werking van de reachtruck controleren
• het vaardig sturen met een reachtruck
• het juist voordraaien met een reachtruck
• pallets uit de stellingen halen tot 3 hoog
• de juiste manier om pallets in een inrijstelling te plaatsen
• het oppakken en hanteren van een brede lading
• het manoeuvreren met een brede balk
• parkeren op de juist plek en gebruik parkeerrem
• lading stapelen met EPT/stapelaar en veilig wegzetten in stelling

Theorie

Het theorie gedeelte en het praktijk gedeelte van onze reachtruck opleiding worden door elkaar en naast elkaar gegeven in een of twee dagen opleiding, het aantal dagen is afhankelijk van je aanleg voor een reachtruck opleiding. Hierdoor zit je niet de hele dag in het theorielokaal, en krijg je dus al je theorie onderdelen in kleine stukjes. Van Sprang & Tempo zorgt er dus voor dat ook jij na je reachtruck opleiding als ervaren reachtruck chauffeur gaat slagen voor je examen.

Examen

Aan het einde van je reachtruck opleiding doe je examen voor het certificaat. Gewoon in je eigen vertrouwde omgeving waar je de reachtruck opleiding hebt gehad. Geen stress dus, want je bent ook super goed voorbereid op je examen.
Als je geslaagd bent krijg je een erkend reachtruckcertificaat dat 5 jaar geldig is voor de ARBO WET. Hiermee kun je dus bij alle logistieke banen gelijk aan de slag

Examengarantie

95% van onze cursisten slaagt in een keer voor het reachtruck opleiding. Maar als je het toch niet haalt, dan krijg je van ons een gratis herexamen. Wij bij van Sprang & Tempo zorgen er dus altijd voor dat ook jij slaagt voor je reachtruck certificaat.

Inschrijven en informatie

Voor aanmelden en/of meer informatie over onze reachtruck opleiding bel met ons kantoor 023-537 04 08, mail naar beroepsopleiding@vansprang.nl of chat met ons via het kader op deze pagina.

Prijs per dag incl. certificaat en lunch

€ 142,- *
* Excl. btw

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.