Heftruck

Heftruck

Voor bijna iedere baan waar je met een heftruck moet werken zal je werkgever eisen dat je het heftruck certificaat hebt gehaald. Ook als je maar af en toe op de heftruck moet, is een certificaat verplicht .
Wij bij van Sprang & Tempo zorgen dat je snel, leuk en goedkoop je certificaat kunt halen.
Iedereen zonder ervaring op de heftruck volgt altijd een tweedaagse cursus. Je kan deze twee dagen achter elkaar volgen in een week, maar je kunt er ook voor kiezen om deze dagen te verdelen. Bij van Sprang & Tempo is alles mogelijk.
Bij van Sprang & Tempo hebben we ons eigen opleidingscentrum in Hoofddorp, er is altijd snel plaats voor jou.

Inhoud praktijkopleiding:

• visueel inspecteren en de werking van heftruck controleren
• het vaardig sturen met een heftruck
• het juist voordraaien met een heftruck
• pallets uit de stellingen halen tot 3 hoog
• de juiste manier om pallets in een inrijstelling te plaatsen
• het plaatsen van een lading in zeecontainer en juist gebruik oprijbaan
• het oppakken en hanteren van een brede lading
• het manoeuvreren met een brede balk
• het veilig laden van trailers en gebruik kopschot
• parkeren op de juist plek en gebruik parkeerrem
Tijdens de basisopleiding tot heftruckchauffeur voor beginners leren jij als cursist een heftruck te besturen en tot in de puntjes te beheersen.
We richten ons op de praktijk en veiligheid. Wij wijzen jou op gevaren en leren je ten alle tijden goed om je heen te kijken.

Theorie

Naast het uitgebreide praktijkgedeelte volg je kort en tussendoor klassikaal de theorie.
Door de uitgekiende verdeling tussen praktijk en theorie ben jij als beginnende heftruck chauffeur in staat om aan het eind van de opleiding veilig en verantwoord met de heftruck te rijden en daarmee het heftruckcertificaat te verdienen.

Examen

Aan het einde van de je opleiding doe je een kort theorie-examen en een kort praktijkexamen. Door een uitgekiend opleidingssysteem is ons slagingspercentage 95% dus geen stress wij zorgen dat je het gaat halen.
Als je geslaagd bent krijg je een erkend heftruckcertificaat dat 5 jaar geldig is voor de ARBO WET. Hiermee kun je dus bij alle logistieke banen gelijk aan de slag.

Examengarantie

95% van onze cursisten slaagt in een keer voor het heftruck opleiding. Maar als je het toch niet haalt, dan krijg je van ons een gratis herexamen. Wij bij van Sprang & Tempo zorgen er dus altijd voor dat ook jij slaagt voor je reachtruck certificaat.

Inschrijven en informatie

Voor aanmelden en/of meer informatie, bijvoorbeeld over onze reachtuck opleiding bel met ons kantoor 023-537 04 08, mail naar beroepsopleiding@vansprang.nl of chat met ons via het kader op deze pagina.

Prijs per dag incl. certificaat en lunch

€ 142,- *
* Excl. btw

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.