Archief Pieter E Kamp all rights

BE rijbewijs

Het BE rijbewijs staat voor het rijbewijs auto met aanhanger.
Zonder dit BE rijbewijs mag je een kleine niet geremde aanhangwagen tot 750 kilo rijden, of een kleine aanhanger die totaal lichter is als de trekkende auto. Voor de exacte en uitgebreide regels omtrent het BE rijbewijs kijk op de site van de rijksoverheid

Maar voor veel aanhangers, caravans e.d heb je gewoon het BE rijbewijs nodig. Gelukkig is het geen hele lastige opleiding en momenteel nog steeds een opleiding waarvoor je geen apart theorie certificaat hoeft te halen.

Dagopleiding

Bij van Sprang & Tempo verzorgen wij veel succesvolle dagopleidingen voor het BE rijbewijs. Je start dan de opleiding voor het BE rijbewijs om 08.00 uur en doet aan het einde van de dag examen bij het CBR. Bij van Sprang & Tempo kun je voor zo’n dag altijd snel terecht en hebben wij hoge slagingspercentages

Gelijk inschrijven voor een dagopleiding kan in het informatie blok hiernaast

Wat moet u doen voor het BE rijbewijs

Voordat het BE rijbewijs examen start neemt de examinator de papieren met je door, kentekenbewijs, het weegbriefje en de lengte, breedte en hoogte maten.
De examinator gaat hiermee testen of je bewust bent van de combinatie waarmee je straks de weg op gaat, wat je mag laden met het BE rijbewijs en wat zonder en waar je allemaal wel en niet mag rijden. Kortom een klein stukje theorie voor de start van het praktijk gedeelte.

Hierna ga je aankoppelen, de auto en de aanhanger aan elkaar koppelen. Je doet dit volgens de geleerde vaste patronen en controle punten.

Na het aankoppelen ga je de weg op met de examinator. Je laat tijdens deze rit zien dat je jezelf bewust bent van de lengte van de combinatie, het gewicht, en vooral de onmogelijkheden met de combinatie. Je laat hierdoor duidelijk een aangepast rijgedrag zien.

Bijzondere verrichtingen

Belangrijk onderdeel van het praktijkexamen BE rijbewijs zijn de bijzondere verrichtingen, dit zijn speciale oefeningen die je met de combinatie moet uitvoeren, voor een uitgebreide uitleg met examen eisen kijkt je op de site van het CBR maar je moet hierbij denken aan achteruit rijden in een rechte lijn, achteruit naar een garage, achteruit naar een laad dok, keren met behulp van een zijstraat en dergelijke oefeningen.

Heb je in de praktijkrit met de CBR examinator een voldoende rijgedrag laten zien en zijn je bijzondere verrichtingen naar behoren uitgevoerd dan bent je geslaagd voor het BE rijbewijs.

Nu alleen nog even langs bij het gemeentehuis om je nieuwe BE rijbewijs aan te vragen.

Informatie

Voor inschrijven of meer informatie mail naar info@vansprang.nl of bel naar 023-537 04 08

Dagopleiding BE

€ 489,50*
* Excl. btw

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.