STAP-budget: start jouw studie met €1.000,- subsidie

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000,- subsidie voor één studie per jaar. Dat betekent dat jij in de meeste gevallen kosteloos kunt studeren bij van Sprang en Tempo!

Nu ook voor C en CE opleidingen!!

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag of vind je niet wat je zoekt? Neem contact met mij op. Ik help je graag verder.

Britty Binnendienst

Wat is het STAP-budget?

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren en doorgroeien in je huidige baan? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch? Door de digitalisering veranderen werkzaamheden snel. Met een cursus of opleiding krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt.

Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot €1.000,- voor één cursus of opleiding per jaar. Dat betekent dat jij bij van Sprang en Tempo kosteloos kunt studeren, mét deskundige begeleiding! Zo staat niets jouw ontwikkeling nog in de weg.

Handig om te weten: het is niet mogelijk om jouw STAP-budget te verdelen over verschillende studies. Toch het maximale uit je subsidie halen? Kies dan een van onze combinatiecursussen.

 

Opleiding volgen met stapbudget?

Op dit moment kunnen de volgende opleidingen/cursussen via onze Verkeersschool gevolgd worden met STAP-budget.

 • Touringcar/Buschauffeur
 • Taxi opleiding
 • Vrachtwagen opleiding (C rijbewijs)
 • Vrachtwagen + aanhangwagen opleiding (CE rijbewijs)

 

Kom ik in aanmerking voor een STAP-budget?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doorloop deze checklist en kom erachter!

 •  Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je start jouw opleiding of cursus direct na goedkeuring van je STAP-budget.
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

 

Zo vraag je STAP-budget aan

Het STAP-budget is een overheidssubsidie voor scholing. Elk jaar zijn er meerdere momenten waarop je deze subsidie kunt aanvragen.

 • Het aanvragen van het STAP-budget doe je via het STAP-portaal van UWV. Zorg dat je er snel bij bent, want er is beperkt budget beschikbaar en OP=OP!
 • Je hebt een STAP-aanmeldbewijs nodig om de subsidie te kunnen aanvragen. Het aanmeldbewijs ontvang je van ons als je je inschrijft voor een training of opleiding. Meld je daarom snel aan via info@vansprang.nl. Vermeld welke cursus/opleiding je volgen. Wij nemen dan contact met je op voor het vervolg.

Je kunt je nu al inschrijven voor een training of opleiding die je met STAP-subsidie wilt volgen. Dan weet je zeker dat je het STAP-aanmeldbewijs paraat hebt als je de subsidie aanvraagt.

MELD JEZELF AAN VIA DIT FORMULIER:

Naam
Adres
DD slash MM slash JJJJ

 

Waarom is STAP in het leven geroepen?
Voorheen kon je jouw scholingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Omdat dit systeem niet voor iedereen rechtvaardig was, is hier sinds 1 januari 2022 een einde aan gekomen. Hiervoor is het STAP-budget in de plaats gekomen.
Het voordeel van het STAP-budget? Jouw subsidie wordt toegekend voordat je aan jouw opleiding begint. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten. Met de STAP-budget subsidieregeling is het voor iedereen makkelijker om aan een opleiding of cursus te beginnen en zich te blijven ontwikkelen. En daar heeft de overheid ook wat aan, want zo word jij flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt!
van Sprang en Tempo is een van de grootste STAP-budget opleiders. Je vindt bij ons dan ook in elke branche een geschikte opleiding. Bekijk dus snel ons aanbod en kies jouw STAP-opleiding!

 

Aanvraagprocedure
Per jaar worden er vanuit de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toegekend. In 2022 zijn deze verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP-budget die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven. Loop deze kans niet mis en ben er snel bij. Want op=op!
Jouw aanvraag voor het STAP-budget loopt via het UWV (stapuwv.nl). Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt jouw STAP-budget automatisch overgemaakt aan de opleider. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten!
Met een STAP-opleiding van van Sprang en tempo studeer je waar én wanneer je wilt. Als één van de grootste opleiders van Nederland bieden wij meer dan 350 STAP-opleidingen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan.

FAQ

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een overheidssubsidie van €1.000,- waarmee je een opleiding kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wanneer gaat het STAP-budget in?

Sinds 1 maart 2022 is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Het beschikbare bedrag wordt verdeeld over een aantal termijnen per jaar.

Moet ik zelf iets betalen als ik gebruik maak van het STAP-budget?

Je kunt met het STAP-budget tot € 1.000,- subsidie krijgen voor jouw studie. Zijn de totale kosten lager, dan hoef je zelf niks te betalen. Deze kosten hoef je ook niet voor te schieten. Zijn de totale kosten hoger, dan betaal je het verschil wel zelf.
Het STAP-budget is ook niet voldoende voor een complete opleiding voor je rijbewijs C of CE maar het is toch lekker als de eerste 1000,- euro daarvoor al betaald is

Wat als mijn studie meer kost dan € 1.000,-?

Met het STAP-budget krijg jij tot maximaal € 1.000,- subsidie. Zijn de totale kosten van jouw opleiding hoger? Dan betaal je het resterende bedrag zelf.

Kan ik studies combineren binnen het STAP-budget?

Binnen het STAP-budget kun je zelf geen studies combineren. Wil jij zo veel mogelijk uit je budget halen? Kies dan een combinatiecursus van van Sprang en Tempo!

Kan ik vaker het STAP-budget aanvragen?

Je kunt één keer per jaar het STAP-budget ontvangen. Is jouw aanvraag eerder afgekeurd? Dan kun je wel opnieuw een aanvraag indienen. Per aanmeldronde kun je één STAP-budget aanvraag indienen.

Kan ik het STAP-budget verdelen over verschillende studies?

Nee, het is niet mogelijk om jouw STAP-budget te verdelen over verschillende studies. Kies een combinatiecursus van van Sprang en Tempo om zo veel mogelijk uit jouw budget te halen.

 

Benieuwd naar onze aanpak?

Onze leerlingen geven ons gemiddeld een 9!