Weltpremiere: Mercedes-Benz Future Bus mit CityPilot – Meilenstein auf dem Weg zum autonom fahrenden Stadtbus

Bus chauffeur worden

Een prachtige echte beroepsopleiding tot buschauffeur volg je bij van Sprang & Tempo. Op deze pagina nemen wij je mee door het hele traject. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp klik dan op de link en krijg nog meer informatie.

Een goede bus opleiding start met een intake les. Tijdens deze intake maak je kennis met het besturen van een bus. We kijken samen met je naar de theorie die erbij komt kijken, welke onderdelen moet je examens voor doen, welke praktijktoetsen krijg je, kortom een totaal overzicht van je hele opleiding tot bus chauffeur nemen we met je door.

Na de intake les voor de bus maken we gelijk een planning voor je, we starten met de medische keuring. Deze keuring kan plaats vinden op ons kantoor en wordt uitgevoerd door een ARBO arts.

Na de medische keuring gaan we verder met de theorie opleiding. De theorie opleiding bestaat uit drie onderdelen:

Theorie examens

  • Verkeer + Techniek (RV1);
  • Administratie goederenvervoer (V2D)
  • Casestudies (V3D) (Code 95)

RV1 en V2D moet je voor geslaagd zijn voordat je het bus praktijkexamen mag doen. Het laatste theorie-examen V3D mag je ook daarna nog doen, zelfs als je al geslaagd bent voor je praktijk examens mag je nog dit theorie-examen doen wat nodig is voor je code 95 aantekening op je bus rijbewijs.

Je bus opleiding bestaat dus uit 3 theorie examens, wij bij van Sprang & Tempo bereiden jou natuurlijk heel goed voor op deze examens. Dit kan met klassikale lessen in de avond uren of overdag. Met ons zeer hoge slagingspercentage ben je bij van Sprang & Tempo altijd zeker van de beste kans om te slagen voor je theorie.

Praktijk examens

Naast je theorie examens zijn er voor de bus opleiding ook 3 praktijkexamens verplicht  namelijk

  • Praktische toets (code 95);
  • Toets besloten terrein (code 95);
  • Rijopleiding D (praktijk).

Je gaat deze praktijkexamens volledig voorbereid aan. Wij bij van Sprang & Tempo begeleiden je bij alle toetsen en examens van je bus opleiding en je docenten hebben daarvoor natuurlijk samen met jou gezorgd dat je op het goede niveau zit voor deze examens.

Examens vanaf eigen locatie

Alle toetsen en praktijkexamens voor je bus rijbewijs starten vanaf onze eigen locaties je bent dus altijd in een vertrouwde omgeving. Daardoor heb je met van Sprang & Tempo een opleider met een zeer hoog slagingspercentage.

Als jij straks je drie praktijkexamens en je drie theorie-examens positief heb afgelegd, dan ben je beroeps bus chauffeur met code 95 en kun je aan de slag. Wat natuurlijk goed is en fijn om te doen want nu kun je aan de slag bij een bus maatschappij

Nog vragen? Bel direct met (023) 537 04 08.